В „Пирогов" още се борят за живота на двамата обгорели мъже

В „Пирогов" още се борят за живота на двамата обгорели мъже
В четвъртък няма да ги оперираме, а за петък - ще решаваме по-късно, заяви проф. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия, Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Критично остава състоянието на двамата тежко обгорели мъже, които пострадаха най-сериозно при взрива на газстанция край Разград в понеделник.

„Удържаме на същото ниво състоянието на двамата тежко обгорели от Разград. Продължаваме да се борим за живота им. В четвъртък няма да ги оперираме, а за петък - ще решаваме по-късно,"  заяви проф. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия, съобщиха от пресцентъра на „Пирогов".

Двамата мъже бяха транспортирани с хеликоптер в „Пирогов" от болницата в Русе. Р.С. на 48 г. е с над 80% изгаряне, а Д.К. на 38 г. е със 70% изгаряне. И двамата са с реален риск за живота.

Общо петима души пострадаха при взрива на газстанцията в покрайнините на Разград, на изхода в посока Шумен в късния следобед на понеделник.

Освен транспортираните за хоспитализация в Русе мъж на 50 години е бил настанен в хирургичното отделение на болницата в Разград. Други двама от пострадалите са прегледани в спешното отделение на лечебното заведение и са освободени за домашно лечение.

Пожарът е предизвикан от изтичаща газ от фланеца, свързващ две цистерни, която се е възпламенила.

Инцидентът стана по време на зареждане на стационарната цистерна на обекта с газ пропан-бутан от товарен автомобил с прикачена към него цистерна със словенска регистрация.

#газстанция #Разград #Русе #Огнян Хаджийски #„Пирогов"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници