Йончева: България се превърна в бедна турска провинция

Йончева: България се превърна в бедна турска провинция
A A+ A++ A

Борисов заблуждава българските избиратели по отношение на енергийните проекти, които са спрени по негова инициатива. Това заяви във Варна депутатът от БСП Елена Йончева, цитирана от Българското национално радио. Тя уточни, че ставаме все по-силно енергийно зависими от Турция:

„България за 10 години се превърна не просто в турска провинция, но в бедна турска провинция. Ние сме на път да купуваме газ от Турция, електроенергия от Турция именно в резултат от прекратяването от правителството на Борисов на 3-те енергийни проекти в България – „Южен поток“, Бургас-Александруполис, и „Белене“, каза Йончева.

„Искам да ви напомня какво каза Борисов 2015 година пред Американската търговска камара. Той каза следното – „спрели сме 3 големи руски проекта“. Но нека погледнем какво каза неговият вицепремиер. Какво казва Румяна Бъчварова, вицепремиер – „нека не забравяме, че Бойко Борисов е премиерът, който спря 3 големи енергийни проекта: на газопровод, нефтопровод и ядрен проект“. И човекът, който ни лиши от 3-те проекта и ги изкара извън България, сега отново баламосва българския избирател“, добави тя.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници