Запекът – проблем, който изисква внимание и решение

Запекът – проблем, който изисква внимание и решение
A A+ A++ A

Запекът не е просто състояние, носещо дискомфорт. Нормално при възрастните е изхождането да става всеки ден, като най-добре е да има установен режим - да е по едно и също време.

Нередовното изхождане води до задържане на продуктите на метаболизма и на остатъците от храната в червата. Това са вещества, които в рамките на часове трябва да бъдат отделени от организма. В противен случай протичат гнилостни процеси, при които се образуват газове и токсични продукти. Газовете създават неприятно усещане и раздуват червата, затова карат хората да търсят помощ.

Но реално опасността се крие в токсините, които се резорбират в кръвообращението и са причина за интоксикация на организма. Без да подозирате, запекът може да е причината и за поява на главоболие, виене на свят, кожни проблеми, депресивни нагласи и на още много други проблеми.

Системната интоксикация отслабва имунитета и предпоставя податливост към различни заболявания. Запекът може да се разглежда и като рисков фактор за развитие на рак. Твърдите изпражнения и силните напъни при хроничен характер често водят до развитие на хемороиди и фисури.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници