Бунтовниците в Сирия твърдят, че са убили руски генерал

Бунтовниците в Сирия твърдят, че са убили руски генерал
Според бунтовниците убийството на Владмир Коджаив и личния му преводач е доказателство, че Русия е намесена в сирийската криза. Снимка: РИА „Новости"
A A+ A++ A

Сирийската свободна армия пое отговорност за убийството на руски генерал, работил като консултант на министъра на отбраната на Сирия, съобщи телевизия „Ал Арабия" в сряда.

Няма друго потвърждение за смъртта на генерал Владмир Кужеев, въпреки че „Ал Арабия" се позовава на твърдението на Сирийската свободна армия, че е открила неговата лична карта със снимка, предаде РИА „Новости".

Според бунтовниците убийството на Владмир Кужеев и личния му преводач е доказателство, че Русия е намесена в сирийската криза.

„Предупреждаваме всички змии да се върнат обратно в дупките си, независимо дали те са в Русия, Иран, Иряк или Ливан," заяви офицер от Сирийската свободна армия.

Бунтовниците съобщиха още, че са се сдобили с известен брой документи и карти на опозицията.

Източник от Министерството на отбраната на Русия опроверга твърдението за убийството на руски генерал в сряда с аргумента, че в армията на Русия няма генерал с фамилия Кужеев.

„Няма генерали с фамилия Коджаив или подобни на нея в руската армия," заяви източникът, но допусна, че въпросният мъж може да е пенсиониран военен или член на армията на някоя от бившите съветски републики, които некоректно се квалифицират като руснаци.

Бившият СССР и впоследствие Русия отдавна снабдяват Сирия с военна екипировка, а режимът в Дамаск често наема военни съветници от Русия.

Русия, Иран, Ирак и ливанската „Хизбула" пък се противопоставят на външната намеса в Сирия и свалянето от власт на президента Башар Асад.

Русия и Китай неколкократно наложиха вето и блокираха опитите на Съвета за сигурност на ООН да приеме резолюция за режима Сирия.

#Сирия #Русия #Сирийска свободна армия #генерал #Башар Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници