Китайската военна фрегата „Йентай" посрещна граждани на борда

Китайската военна фрегата „Йентай" посрещна граждани на борда
Плавателният съд е построен преди една година, а на борда му служат над 250 души, от които 70 офицери. Снимка: chernomore.bg
A A+ A++ A

Първият кораб от китайския военен флот, който дойде на официално посещение в България - военна фрегата „Йентай", беше отворен за посещение от граждани на пристанище Варна във вторник.

Фрегатата, която е един от най-новите кораби в състава на китайския флот, разполага с едни от най-модерните свръхзвукови противокорабни и противовъздушни ракети, предаде БНТ.

„Йентай" идва в България след мисия в Аденския залив и след посещение в Констанца, Румъния.

Плавателният съд е построен преди една година, а на борда му служат над 250 души, от които 70 офицери.

По време на четиримесечния си патрул в залива военните са конвоирали кораби от цял свят и са предотвратили над 50 пиратски атаки.

Фрегатата е въоръжена с най-модерните свръхзвукови противокорабни ракети с обсег на действие 200 километра. Последно производство са и противовъздушните, които могат да поразят цел на 40 километра.

„Това е кораб, който може да управлява тактическа група от други кораби. Можем да провеждаме противоподводни операции и да търсим подводници," разказа командирът на кораба капитан Хуа Ли.

На борда на кораба има и хеликоптер за борба с подводници. Максималната скорост на плавателния съд е 30 възела, а далечината на плаване 8000 морски мили. Фрегатата ще остане във Варна до 9 август, след което ще отпътува за Израел.

#пристанище Варна #кораб #флот #Аденски залив #Констанца #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници