Караянчева: Нинова да не търси медийни изяви на мой гръб

Караянчева: Нинова да не търси медийни изяви на мой гръб
A A+ A++ A

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева не остана длъжна на Корнелия Нинова, която я обвини, че е разписвала командировки на нейни депутати след решението на БСП да напусне парламента.

Нинова да не търси медйина изява на мой гръб и на институцията, която представлявам, възмути се парламентарната шефка.

Караянчева обясни пред медиите в Народното събрание с документи в ръка, че командировките на социалистите са одобрени, но с подпис на някой от ръководството, а не от лидера на групата. Не се знае кой от заместниците на Нинова се е разписал с разрешение за командировките.

"Когото получим покана от някое министерство или държава за пътуване в чужбина, аз резюлирам това до Протокола на НС. Той го изпраща до съответното ресорна комисия или до ПГ", обясни председателката на парламента. "Като имаме подпис на председател на ПГ, тогава подписвам заповедта за командироване. Няма как да стане без санкция на председателя на ПГ", натърти тя. Караянчева уточни, че може да подпише и друг представител на ръководството. "Нека Нинова каже кой се е подписал под докладната на Танева, която е поканила членове на земеделската комисия да пътуват до Залцбург", върна топката Караянчева.

"Ако Нинова не може да си контролира народните представители, нека не търси причината в мен", заключи Цвета Караянчева, която първа изнесе данните миналата седмица, че соцдепутати са пътували в командировка след решението на БСП за бойкот на Народното събрание.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници