Цветанов кори Цветлин Йовчев за признаване на националната несигурност

Цветанов кори Цветлин Йовчев за признаване на националната несигурност
Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Цветелин Йовчев на заседание на КСНС при президента, 25 април 2012 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изказването на Цветлин Йовчев е некоректно, заяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов в коментар на твърдението на съветника на президента, че България има тежък проблем със сигурността.

„Не съм гледал самото интервю, запознах се с него от вестниците. Ако това наистина е изведено като основна тема в разговор, който сте водели, мисля, че е некоректно от негова страна. Нека да не забравяме, че той беше доскоро директор на Държавната агенция за национална сигурност," заяви министър Цветан Цветанов по БНТ.

Според него е „по-важно това, около което се обединихме всички, които участвахме в Консултативния съвет при президента, действително да се направи един анализ на динамиката на системата за сигурност и по-специално на средата за сигурност".

Цветлин Йовчев заяви на 30 юли по БНТ, че България има тежък проблем със сигурността.

Повод за неговите думи беше кървавият атентат срещу израелските туристи в Бургас, извършен на 18 юли. Тогава загинаха петима израелски граждани, българският шофьор на техния автобус и още един човек, за когото се предполага, че е атентаторът.

Всички световни сили и международни организации заклеймиха малодушния акт на насилие. Израелските власти обвиниха Иран и „Хизбула" за атентата.

#Цветан Цветанов #Цветлин Йовчев #атентат #израелски туристи #терористична атака #национална сигурност #Иран #„Хизбула"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници