ДПС зад БСП: Депутатите не трябва да бъдат оставени без пари!

ДПС зад БСП: Депутатите не трябва да бъдат оставени без пари!
A A+ A++ A

ДПС с изненадваща подкрепа към депутатите на левицата, които бойкотират работата на парламента.

"Не е редно деюутатите да бъдат оставени без пари", заяви в официална позиция зам-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев. По думите му това е посегателство върху парламентаризма.

Причината за изказването му е готвеният от НФСБ проект, според който депутатите, неявили се в Народното събрание, не трябва да получават заплащане. В момента при подобен сценарий народните представители получават само ⅓ от заплатата си, което се равнява на средната за страната.

Поводът за законопроекта на националистите е упоритият бойкот от страна на БСП, които вече втора седмица не се явяват в НС.

"В конституцията има текст за свободната воля на депутата. Зачестиха посегателствата върху парламентаризма, включително по битово-организационни и финансови въпроси. Всеки опит парламентът да бъде превърнат в слуга на някого е във вреда на гражданите и във вреда на държавата", настоя Цонев.

По думите му никой не говори за същинската работа, която трябва да върши парламентът, никой не говори за качеството на законите и че депутатите се занимават с древен ред, който просто запълва времето - да не би да вкарат някой законопроект, който "да развали и без това скапания им политически брак с националистите".

"Време е да се замислим и аз призовавам да излезем от това дребнотемие и да помислим какъв тип държава искаме да имаме", препоръча Йордан Цонев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници