ВМРО реши - отива самостоятелно на евровота

ВМРО реши - отива самостоятелно на евровота
A A+ A++ A

ВМРО реши окончателно - отива самостоятелно на евроизборите.

Това е решението на ръководството на партията, което проведе заседание снощи, както предварително съобщи Канал 3.

Водач на листата ще бъде евродепутатът Ангел Джамбазки, а предизборният щаб се оглавява от организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

Въпреки това приканват всички патриотични сили да направят вътрешни избори за водач на обща листа на 7 април по партийните клубове.

Решението на Националния съвет последва поредния поредния провален опит за преговори между трите партии в Обединени патриоти вчера. Поканата за коалиционен съвет дойде от хората на Каракачанов с единствена точка в дневния ред - обсъждане на евентуално общо явяване на евроизборите. След като "Атака" и НФСБ се изпокараха още за дневния ред, от ВМРО се отказаха да предприемат повече усилия за съставяне на обща листа.

 ВМРО държи на единството на Патриотите, но започва подготовка за самостоятелно участие на евроизборите, се посочва в позицията на партията. Подчертава се, че войводите държат на обединението на формациите, които милеят за патриотичната идея, но са категорични, че личните битки и боричкания лишават държавата от реалната възможност да имаме адекватни и работещи представители в следващия Европейски парламент.

"Ето защо оставаме встрани от тях и продължаваме дългогодишната си битка за отстояване на реалните ценности на Европа, се посочва в позицията на ВМРО. Изтъкват още, че Ангел Джамбазки е най-разпознаваемият и успешен наш евродепутат, според класациите на ЕП.

"Днес, все по–често даваме разнопосочни сигнали на сънародниците си – тъжно и жалко, но е факт. Неведнъж, ние Патриотите от ВМРО, подавахме ръка на нашите партньори и го правим и до днес, в желанието си да сме единни, да се борим за България", припомнят от партията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници