Бой, арести и ранени полицаи преди вечното дерби

Бой, арести и ранени полицаи преди вечното дерби
A A+ A++ A

Фенове на Левски и ЦСКА се биха преди началото на първото за годината дерби между двата отбора.

Инцидентът се разигра на столичния бул. "Ситняково" пред мол "Сердика". Участниците слезли от две коли и са започнали да се бият насред булеварда.

Служители на реда бързо за пристигнали и са предотвратили по-сериозен сблъсък. Има задържани, като обаче не се съобщава официално бройката им.

Към 11.30 часа днес в полицията бил получен сигнал за скандал, възникнал между две групи фенове на отборите на ПФК "Левски" и ПФК "ЦСКА" в района на бул. „Ситняково“ , близо до търговски център. По първоначални данни, при спиране на светофар, от два автомобила изскочили общо деветима, които започнали да трошат автомобилите на опонентите си.

На място светкавично пристигнали екипи на полицията. Благодарение на бързата им реакция разрастването на скандала е предотвратено. Част от участниците са леко пострадали, други опитали да избягат, но са задържани и отведени в столични полицейски управления. Работата по документирането на случая продължава, гласи официалното съобщение от МВР за случая.

Трима души бяха задържани и в района на Националния стадион. Те са хванати от полицията в опит да влязат на стадиона с бомбички.

Освен това минути, преди 12:30 часа, пред стадиона е възникнало сбиване между две големи групи, всичките фенове на Левски. При предприетите действия за овладяване на ситуацията са пострадали двама полицейски служители, по които били хвърлени предмети. Те са откарани в болница за оказване на медицинска помощ. Единият е с комоцио в "Пирогов", а другият е напръскан със спрей и откаран в ИСУЛ.

Част от участниците в скандала са задържани. Работата по установяването и на останали продължава, допълват от полицията. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници