Цветанов: БСП излязоха от парламанета за да не гласуват за Македония в НАТО

Цветанов: БСП излязоха от парламанета за да не гласуват за Македония в НАТО
A A+ A++ A

СП излязоха от парламента не заради промените в Изборния кодекс, а за да не участват в гласуването на протокола за присъединяване на Македония към НАТО. Това заяви пред бТВ председателят на групата на ГЕРБ в Народното събрание и зам.председател на партията Цветан Цветанов.

Приетите и след това отменени промени за преференциите в Изборния кодекс, Цветанов обясни наложилите се в онзи момент политически маневри, за да се запази кворума. Той подчерта, че премиерът Борисов е бил в течение на дебата и решенията, които са били вземани по темата.

ГЕРБ винаги е била за нисък праг на преференциите, няма никаква договорка с ДПС. Ако имаше такава, нямаше да изпаднем в ситуацията с кворума при гласуването на промените в Изборния кодекс", каза още Цветанов. Жестът към предложенията на ДПС бил заради факта, че те непрекъснато били отхвърляни без дебат. „Нашето желание винаги е било да има политически дебати по всички теми“, обясни Цветанов лавирането в създалата се ситуация. Той подчерта, че носи цялата отговорност за всяко решение на групата на ГЕРБ в парламента.

Искането на БСП за смяна на Централната избирателна комисия след изтичане на мандата на този състав, Цветанов обясни с желанието на Корнелия Нинова да има свои представители в ЦИК. В момента представителите на БСП в комисията са Михаил Миков и Мая Манолова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници