Цветанов: Нинова иска да извади от ЦИК хората от предишното ръководство на БСП

Цветанов: Нинова иска да извади от ЦИК хората от предишното ръководство на БСП
A A+ A++ A

Вече направихме предложение за процедура за смяна на Централната избирателна комисия, каза пред журналисти в Министерски съвет зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, след заседание на лидерите на управляващата коалиция.
 
В средите на БСП обаче се говори, че Корнелия Нинова иска да отстрани от ЦИК членовете на нейната партия, които са там от предишното ръководство на социалистите, каза Цветанов.
 
Вътрешните противоречия на БСП винаги излизат като национална тема, посочи Цветанов. Нинова принуди всички депутати на БСП да не участват в заседанията на парламента и ако някой реши да влезе в пленарна зала, ще бъде обвинен, че има договорки с управляващите и пак ние ще бъдем основните виновници за разкола в БСП. Това е стягане на дисциплината с един авторитарен начин на поведение, каза Цветанов.
 
Хубаво е, че в ГЕРБ няма авторитарен лидер, какъвто е Корнелия Нинова, имаме демократичен лидер, защото, когато се чуят различни мнения, премиерът Борисов винаги е готов да направи отстъпка, каза още Цветанов.
 
За нас не е проблем да номинираме в ЦИК тези, които са си вършили работата - проблемът е за БСП, защото те искат да махнат хората, които не са на Корнелия Нинова, каза Цветанов.

 
На Коалиционния съвет беше обсъдена концепцията на интеграция на ромите и ние се съгласихме, че има текстове, които трябва да бъдат оптимизирани. За нас е изключително важен механизмът за образованието, за да бъдат включени в него над 40 000 деца, каза още Цветан Цветанов.

 
За мен и за ВМРО е важно трите патриотични формации да се явят заедно на изборите за Европейски парламент, но ако някоя партия реши да се яви самостоятелно или в коалиция с други, това е нейно право, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Това не отменя ангажиментите ни към управлението и мнозинството в парламента, подчерта той. Преференциите в изборите се нещо добро, стимулират хората да работят повече, каза още Каракачанов.
 
В последните няколко седмици не сме обсъждали общото явяване на изборите за Европарламент, но както казва г-н Сидеров, ще си вземем бележка, каза Каракачанов в отговор на журналистически въпрос.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници