Сидеров: Битката за евродепутатството - бизнес!

Сидеров: Битката за евродепутатството - бизнес!
A A+ A++ A

Шефът на патриотите в парламента и лидер на "Атака" Волен Сидеров смята, че темата за преференциите е била истеризирана.

Сидеров дойде за заседанието на Коалиционния съвет, което премиерът Бойко Борисов свика заради проблемите с кворума в Народното събрание.
"За мен темата за преференциите не е много важна. Съжалявам, че беше истеризирана, от БСП най-вече", каза той и посочи, че социалистите са използвали "страшни кървави образи" и заявили, че демокрацията е "заклана".

Според него преференциите са част от техниката и е по-важно какви хора ще бъдат избрани в ЕП, предаде "Фокус".

"За мен е важно какви пари са декларирали нашите евродепутати. Ако може да отделят поне част от тях за един фонд, който подготвям с юристи за болни деца и деца-таланти, защото научих, че някои от тях са спестили по 4,5 млн., други по 1,5 млн. Явно тази битка за евродепутатството се оказва един сериозен бизнес и аз ще се обърна с призив към всички, които ще се кандидатират за евродепутати през тази година, да декларират, че ще даряват по-голямата част от заплатите си. Това са над 20 хил. лева заплата", коментира лидерът на "Атака".

Сидеров увери, че от страна на партията му няма и няма да има проблеми с кворума.

"От ГЕРБ трябва да си стегнат редиците, от наша страна няма да има проблем, когато трябва да има кворум, спираме всякакви пътувания и прочие. От страна на НФСБ и ВМРО надявам се също, защото вече всяка партия говори поотделно", обясни той.

На въпрос заедно ли ще се явят "Обединените патриоти" на избори, Сидеров отговори, че партньорите му от НФСБ и ВМРО отбивали въпроса. За него това обаче не било най-важно, а правителството да изкара мандата си докрай.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници