Вучич за протестите срещу него: Да се разхождат, колкото искат!

Вучич за протестите срещу него: Да се разхождат, колкото искат!
A A+ A++ A

Протестите в Белград не ме интересуват, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич пред журналисти в Мюнхен, където участва в международната конференция по сигурността, съобщава вестник "Данас".

"Да се разхождат, колкото искат, желая им всичко най-хубаво", казва той още пред изданието.

Припомняме ви, че няколко хиляди души излязоха за 11-ти пореден път в събота по улиците на Белград, за да протестират срещу правителството на Вучич и с искане за свободни медии и честни правила за избори.

В центъра на протестите този уикенд беше символичен договор, който опозиционният Съюз за Сърбия предложи да подпише с гражданите на страната. Той изброява задълженията на Съюза, ако опозицията спечели изборите и дойде на власт.

Попитан чул ли се е с премиера на Албания Еди Рама във връзка с протестите в Тирана той отговори, че не го е грижа за "някакви демонстрации", а му е задал други въпроси.

В Мюнхен Вучич попитал участници в конференцията какво ще прави Сърбия, ако на 31 март вече няма да има граница между Косово и Албания и какво в такъв случай ще направи ЕС, отговор обаче не получил.

"Трябва да очакваме продължаване на тази политика на Тирана и Прищина. Това не е прищявка. Подкрепата за обединение нараства драматично. Тя се увеличи от 35 до 72 и 75 на сто. На тази вълна на подкрепа и едните, и другите работят за обединение. Нямам илюзии и съмнение, че това ще продължи. Това допълнително допринася за създаването на напрежение в региона", казва сръбският президент.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници