Обама: Ромни е „Робин Худ наобратно”

Обама: Ромни е „Робин Худ наобратно”
Обама засили атаките си срещу данъчните реформи на републиканците по време на среща за набиране на средства в Кънектикът. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Барак Обама се пошегува, че данъчната програма на опонента му за изборите Мит Ромни ще ограби средната класа, за да помогне на богатите – „като Робин Худ наобратно”.

Обама засили атаките си срещу данъчните реформи на републиканците по време на среща за набиране на средства в Кънектикът, след като стана ясно, че опонентът му е събрал с 25 млн. долара повече от него за кампанията си.

„Това е като Робин Худ на обратно. Това е Ромни Худ”, каза Обама, подчертавайки че средната класа ще понесе основния удар от политиката на съперника му, която ще облагодетелства предимно заможните американци.

„Ако това звучи като идея, която е трудно да се обясни или лансира на гражданите, прави сте. Те са се опитвали да ни измамят и преди с това приказно намаляване на данъците”, каза още Обама, цитиран от bTV.

Той подчерта, че Ромни ще увеличи данъците на семействата с деца с 2000 долара, за да плащат за неговата данъчна политика за 5 трилиона долара, която по думите на демократа ще е от изгода преди всичко за богатите.

Междувременно бъдещият кандидат на републиканците за президент оповести, че е събрал над 100 млн. долара през юли, увеличавайки своята „парична” преднина пред Обама, който е събрал над 75 млн. долара.

Към момента Ромни разполага с 101.3 млн. долара за кампанията си и за Националния комитет на републиканците, точно три месеца преди американците да застанат пред избирателните урни.

Парите ще се използват за рекламна кампания и политически кампании по места в оставащите напрегнати последни месеци от кампанията, за да попречат на преизбирането на Обама през ноември.

Самият държавен глава, някога шампион в набирането на средства, се оказа изпреварен за трети пореден месец от Ромни.

#САЩ #президент #Барак Обама #Мит Ромни #Кънектикът #данъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници