Тръмп продължава натиска за стената с Мексико

Тръмп продължава натиска за стената с Мексико
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще използва днешната си реч „За състоянието на Съюза“ (след полунощ българско време - б.р.), за да призове демократите да одобрят финансирането на антимигрантската стена по границата с Мексико, предаде Ройтерс.

Преди съвместното заседание на двете камари на Конгреса Тръмп отново ще поиска отпускането на 5,7 милиарда долара за издигане на ограждението.

Очаква се милиони американци да гледат обръщението му по телевизията, което ще даде най-голямата досега възможност на държавния глава да обясни защо вярва в необходимостта от ограда по южната граница.

В годишното си изказване Тръмп ще говори и по външнополитически въпроси и ще даде подкрепа за усилията за убеждаване на венецуелския президент Николас Мадуро да се оттегли от властта. Възможно е да съобщи и мястото на втората си среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, както и даде подробности за търговските преговори с Китай.

Специален гост в Конгреса ще бъде Джошуа Тръмп. „Той не е член на президентското семейство, а е ученик в начално училище в Уилмингтън, щата Делауеър, който е тормозен от съучениците си заради фамилията си“, уточни в кратко становище Белият дом.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници