Синдикалист прогнозира 1000 съкратени от БДЖ

Синдикалист прогнозира 1000 съкратени от БДЖ
Синдикалистът Петър Бунев предрече нови съркащения в БДЖ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цели 60 влака може да бъдат спрени и 1000 железничари – съкратени, прогнозира председателят на Железничарския синдикат към КНСБ Петър Бунев.

Той смята, че това ще е резултатът от мерките, които ръководството на затъналия в дългове Холдинг БДЖ трябва да представи пред финансовия министър Симеон Дянков.

„Моите очаквания са до края на деня да излязат с едни такива мерки, които да кажат да съкратим, аз очаквам около 60 влака да кажат, че ще намалят и 2 - 3 000 човека, но очаквам да кажат около 1000, което пак не решава проблема," коментира Бунев по БНР в понеделник.

„Още не сме го и преглътнали това, което стана в края на миналата година, и резултатите показаха, че не е решение на въпроса това", заяви синдикалистът по повод съкращенията в БДЖ от 2011 г.

Бунев отново  обвини ръководството на компанията за кризисната ситуация в дружеството.

В края на миналата седмица финансовият министър Симеон Дянков даде срок до 6 август на ръководството на БДЖ да представи пакет от нови мерки за подобрение на положението на закъсалата железница, за да отпусне на дружеството полагащата му се по закон месечна държавна субсидия от 14 млн. лв.

#БДЖ #Йордан Недев #Министерство на транспорта #Министър на транспорта #Ивайло Московски #Симеон Дянков #Министър на финансите #БДЖ - Товарни превози #заеми #дългове #Световната банка #Петър Бунев #синдикалист #синдикат #съкращения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници