Младен Маринов: Обстановката в страната е нормална

Младен Маринов: Обстановката в страната е нормална
A A+ A++ A

Нещата са под контрол и сме в готовност да действаме при всяка ситуация. Това обясни в кулоарите на парламента вътрешният министър Младен Маринов във връзка с метеорологичната ситуация и обстановката на българо-гръцката граница.
 
Към момента според докладите на отговорните ведомства, с малки изключения, обстановката в страната е нормална. Министърът увери, че водоемите имат достатъчно свободен обем, за да поемат количествата валежи.
 
АПИ е потвърдила готовност да се включи с техника, която почиства пътищата.
 
„Вчера имаше опасност от протест на територията на Гърция, който евентуално щеше да засегне движението в посока южната ни съседка“, припомни Младен Маринов, но подчерта, че властите ни са се свързали с гръцките си колеги и те не са допуснали затваряне на пътните артерии, което би попречило на трафика между България и Гърция. Днес не се очакват там протести, заяви вътрешният министър.
 
Вътре в системата има импулс за справяне с тези, които не работят съгласно закона, коментира Младен Маринов във връзка с акцията, при която петима служители от Икономическа полиция към Столичното четвърто управление на МВР бяха задържани за участие в организирана престъпна група.
 
Акцията беше проведена под ръководството на Специализираната прокуратура, при нея бяха задържани колегите в момент на взимане на подкуп, потвърди министърът.

 
Маринов подчерта, че всички сигнали, които постъпват в структурите на министерството, се проверяват и се установява тяхната достоверност. Нито един не е прикрит, а корупционните схеми може да са различни - при двустранно съгласие, рекет, разясни той.
 
Имаше много такива операции в миналото, ще има и в бъдеще, допълни министърът.
 
По думите му, МВР е система, която, освен че е много голяма, упражнява изключителна власт, така че служителите й са подложени непрекъснато на корупционен натиск. Някои, за съжаление се поддават, коментира Маринов.
 
Той отбеляза още и превантивната роля на дирекция "Вътрешна сигурност" в борбата с подобни явления.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници