Сидеров: Тръмп щеше да ме разбере за бартер с изтребителите

Сидеров: Тръмп щеше да ме разбере за бартер с изтребителите
A A+ A++ A

Абсолютно невярно е, че се състезавам с Ангел Джамбазки. Няма как да се състезавам с него, защото той е прохождащ политик. Джамбазки какво може да отчете като политическа дейност зад гърба си? Това е все едно възрастен човек да се състезава с дете. Той трябва да порасне, да възмъжее. Трябва да минат поне 30-40 години, за да стане политик, с когото да се състезавам. Ще го изчакам, но сега няма как. Това заявява лидерът на Атака Волен Сидеров в интервю пред седмичника "Галерия" по повод твърденията, че с евродепутата Ангел Джамбазки са конкуренти за евроизборите. По думите на Сидеров подобни твърдения са типична фалшива новина.

"Няма как да подкрепя Каракачанов /б.р. - за изказването на вицепремиера, че циганите са станали много нагли/, защото не се говори по такъв начин, особено когато си държавник", споделя Сидеров пред изданието.

"През годините много неща съм казвал по темата, но никога не съм обиждал етноса. Не съм обобщавал, че всички цигани са нагли. Много лесно е да се изцепиш и да наругаеш целия етнос. С циганите сме съжителствали векове. Помня времената, когато работеха и бяха интегрирани. Дезинтегрираха ги отвън. Когато Каракачанов стигне до този извод, ще му обясня за какво става дума. Каракачанов по стъпките на Валери Симеонов ли върви? Той също говореше непремерено и накрая подаде оставка".

"Преди бяхме под съветски натиск, сега сме под американски. Има обаче няколко съществени разлики. Във Варшавския договор България беше добре въоръжена. При НАТО е разоръжена и неспособна да се брани. На наша територия нямаше военни бази на Съветския съюз. Осигуриха ни техника, самолети и танкове, с които можехме реално да се защитаваме. редовната ни войска наброяваше 150 хиляди души, подготвена и оборудвана. Не говорим дали е хубаво или лошо - казвам факти. Помня, как нарязаха ракетите земя-въздух под натиск на САЩ. А с тях можехме ефективно да се отбраняваме при нападение", смята Сидеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници