ЕП продължава да държи под око двойните стандарти

ЕП продължава да държи под око двойните стандарти
A A+ A++ A

Българският омбудсман Мая Манолова внесе петиция в Европарламента по проблема с двойните стандарт. От своя страна председателят на комисията по петициите в ЕП Сесилия Викстрьом заяви, че различното съдържание в храните и напитките е напълно нечестно. Тя съобщи, че петицията ще остане отворена, което означава, че парламентарната комисия продължава да следи въпроса с готовност за намеса.

В изказването си пред депутатите от комисията Манолова подчерта, че зад различното качество и съдържание на храните и напитките стоят огромни икономически интереси. По нейните думи тази практика е разпространена в целия ЕС. „Това е обидна и дискриминационна практика“, добави тя и посочи, че част от производителите са прекратили тези нечестни действия. Омбудсманът съобщи, че комисията на ЕП по вътрешния пазар и защитата на потребителите е приела с огромно мнозинство да преговаря по предложението на Европейската комисия за законодателни промени срещу разликите в храните и напитките.

В последвалите изказвания на евродепутати Филиз Хюсменова (АЛДЕ/ДПС) настоя като гражданин и представител на България съответната петиция да остане отворена. Момчил Неков (социалисти и демократи, БСП) определи като възможно най-силната подкрепа днешното решение по преговорната позиция на ЕП. Той настоя за по-строги наказания при установени нарушения на изискването за еднакво съдържание на храните и напитките в ЕС под една марка.

Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) подкрепи това предложение и заяви, че се изпълнява основната задача към европейските граждани - проблемите им да бъдат решавани от институциите на ЕС.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници