Марешки нападна Каракачанов: Псевдополитици създават проблеми заради падащ рейтинг

Марешки нападна Каракачанов: Псевдополитици създават проблеми заради падащ рейтинг
A A+ A++ A

Работата на парламента започна със спор между председателя на ПГ на "Воля" Веселин Марешки и депутатите от ВМРО. В декларация от парламентарната трибуна Марешки обвини вицепремиера и лидер на партията Красимир Каракачанов, че е използвал език на омразата след случилото се във Войводиново:

"Ние от "Воля" категорично се противопоставяме срещу този език, който, пак казвам, заради спадналия рейтинг на определени псевдополитици, за кратко попаднали в управлението на държавата, се опитват да създадат проблем, който никой не може да предвиди докъде може да стигне".

Марешки отправи обвинение и към депутата от ВМРО Александър Сиди:

"Такива като господин Сиди, за които днес стана ясно, че са изпращали други техни хора да изнудват други български граждани".

На свой ред заместник-председателят на ВМРО и на парламентарната група на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов обвини Марешки, че злоупотребява с правото си да се изказва в парламента:

"Тези обвинения в престъпления, ако има някой от народните представители доказателства за тях, редно е да ги даде в прокуратурата, а не да върти една и съща грамофонна плоча. Тук не говорим за свобода на словото. Тук говорим за един долен клеветнически нагон, който явно е изключително характерен за господин Марешки".

 

Депутатът от ВМРО Александър Сиди отхвърли твърденията на лидера на партия "Воля" Веселин Марешки, че е искал подкуп от директора на Басейновата дирекция в Пловдив Георги Семерджиев. Пред журналисти Сиди показа справка от МВР, според която срещу него не е пускан сигнал от Георги Семерджиев. Александър Сиди се закани да съди Веселин Марешки за клевета:

"След това, което направи днес, аз имам официално правото да го осъдя и ще даря парите за паметника на Тодор Александров в Пловдив, който ВМРО изгражда, дори ще напиша, че Марешки и Семерджиев са дарители на този паметник, защото аз съм уверен, че ще спечеля делото".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници