Спасеното в Магнитогорск бебе оцеляло след часове при -25°C

Спасеното в Магнитогорск бебе оцеляло след часове при -25°C
A A+ A++ A

Броят на жертвите при рухването на жилищна сграда в руския град Магнитогорск нарасна до 21 души, след като изпод руините бяха извадени телата на още двама загинали мъже, съобщиха за ТАСС от пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации.

По-рано беше съобщено за 21 загинали, сред които две деца, като 14 от тях вече са разпознати.

Спасени са общо шестима души, сред които две деца. Всички пострадали са настанени в болници.


Разчистването на развалините продължава, издирват се още 20 души след експлозията на битов газ в десететажната сграда на 31 декември - приоритетна версия на разследващите случая във връзка с образуваното наказателно дело.

Единадесетмесечният Ваня, спасен изпод руините, е в тежко, но стабилно състояние, заяви руският министър на здравеопазването Вероника Скворцова.

По думите й мозъкът на детето не е пострадал въпреки раните по главата му, но го очаква "дълъг период на възстановяване".

За бебето се грижат в момента лекари и майка му, която е медицинска сестра, подпомагани от психолози. Засега не се предвижда Ваня да бъде опериран.

Бебето е прекарало под развалините близо денонощие и половина при температура от минус 25 градуса. Диагнозата гласи: измръзване, затворена черепно-мозъчна травма, счупвания на пищялната кост.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници