През зимата с ръкавици за смартфон

През зимата с ръкавици за смартфон
A A+ A++ A

Зимата е може би най-предизвикателният сезон за притежателите на смартфони, и особено на тези устройства, които имат капацитивен сензорен екран. Както знаем, тази технология има нужда от директен допир с пръст, за да работи, а това означава, че трябва да се лишим от топлината на ръкавиците, за да използваме телефонните функции. Разбира се, можем да докоснем екрана с нос или с език, но това едва ли е най-добрият начин, особено на обществено място.

Основната технология при капацитивните екрани разчита на покритие от прозрачен електропроводим материал, положено върху стъклената повърхност, предпазваща екрана. Отчитането на допир става благодарение на електропроводимостта на човешкото тяло - когато докоснете екрана, нарушавате електростатичното му поле. Съответно при използването на обикновени ръкавици това не може да се случи. За щастие решение на проблема има, и то работи повече от добре. Става дума за използването на специални ръкавици, чиито върхове на пръстите са изплетени от специална електропроводима нишка. Именно тя позволява връзката между екрана и пръста да остане непрекъсната, а това на свой ред гарантира и безпроблемната работа на сензорния слой.

На пазара има модели на различни производители, а след като попаднахме на ръкавиците Insta Gloves на Ashbury, които могат да се намерят и в българските магазини, решихме на практика да изпробваме как работи всичко. Ръкавиците са меки и еластични, изработени са от акрилна прежда, а върховете на палеца и показалеца на двете ръкавици са изработени от специалната електропроводима нишка. Както може да видите в краткото видео, което заснехме, няма никакъв проблем с управлението на капацитивния екран - добра новина за всички, които искат да използват на открито през студените месеци смартфон или таблет, но не искат да жертват комфорта си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници