Ценни съвети при онлайн пазаруването

Ценни съвети при онлайн пазаруването
A A+ A++ A

Онлайн пазаруването става все по-предпочитано у нас, но то е съпроводено с немалко рискове. Оказва се, че поръчките се бавят поради претоварване на куриерите в страната.

"Наблюдават се зачестяващи проблеми със забавянето на доставките на онлайн стоки. Това се дължи на невъзможността на всички играчи на този пазар да отговорят на темповете на поръчките", обясни в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Той посочи, че от КЗП следят интензивно пазара за неспазване на сроковете и ще налагат санкции. Маргаритов се обърна към търговците и куриерските фирми с призив да осигурят необходимия капацитет и увери, че ще бъдат глобявани при неспазване на сроковете.

"Трябва да се пазарува от надеждни електронни магазини. Добре е потребителите да проверят съответния електронен магазин с кой куриер работи. Обезпечение може да бъде получено, в случай че са претърпяни вреди, които трябва да бъдат доказани", посъветва потребителите Маргаритов.

Той акцентира и върху нелоялните практики за анонсирани проценти намаления. По думите му някои търговци не продават стоката на старата цена поне един месец, както е по закон. Това се случва приоритетно в онлайн пространството.

Председателят на КЗП предупреди и за капани в цените при резервациите за предстоящите празници. Важното е да се проучва внимателно и да се прави съпоставка, отбеляза той. И посъветва да не гледаме процента, а цената, и то сравнена с други подобни обекти.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници