Отново тропическа жега – температури до 41 градуса

Отново тропическа жега – температури до 41 градуса
Повишението на температурите ще продължи до средата на следващата седмица, като във вторник се очаква пик на тази поредна гореща вълна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След 2-3 дни с нормални летни градуси, от петък отново ще настъпи период на много високи температури, като през следващата седмица се очаква те да достигнат до 40-41 градуса.

В четвъртък все още на отделни места в страната не е изключено да превали и прегърми локално, а температурите ще достигнат 30-35 градуса.

От петък започва да се изгражда гребен на високо налягане и валежите ще са все по-малко вероятни, съобщават метеоролози.

Същевременно от централните части на Северна Африка към Балканите, Централна и отчасти Източна Европа ще започне да се пренася отново гореща тропична въздушна маса.

Повишението на температурите ще продължи до средата на следващата седмица, като във вторник се очаква пик на тази поредна гореща вълна.

Тогава по поречието на Дунав, Тракия и Югозападна България е възможно температурите отново да стигнат и дори да прехвърлят 40-41 градуса.

#жега #Северна Африка #Балканите #Източна Европа #река Дунав #Тракия #Югозападна България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници