Седмицата започва с жега

Седмицата започва с жега

НИМХ

A A+ A++ A

С горещото време започва новата седмица. За 23 области е в сила предупреждение за високи температури от първа степен - жълт код.

През днешният ден ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна над крайните западни планински райони и там има малка вероятност за краткотраен валеж. Ще духа до умерен, в югоизточните райони - временно силен североизточен вятър. Горещо време с максимални температури между 34° и 39°, малко по-ниски по Черноморието, в София - около 34°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен, в южните райони - временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 2-3 бала.Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще има купеста облачност и само на изолирани места в Западна България ще има краткотраен валеж. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 19°.

Във вторник и сряда ще бъде горещо, над по-голямата част от страната - и предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планинските райони, във вторник ще има краткотрайни валежи. В Западна България ще е почти тихо, в източните райони вятърът ще е слаб до умерен, от североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 33° и 38°.

#жега

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници