Още един убит делфин на плажа „Корал“

Още един убит делфин на плажа „Корал“
Миналата година плажът стана известен с разстреляния делфин, който също изплува там. Снимка: burgasinfo.com
A A+ A++ A

И тази година намериха убит делфин, изхвърлен от морето на плажа „Корал“.

„Делфинът все още е на пясъка - 15 часа след като е намерен, защото властите не реагират на сигналите и не го изнасят от там“, разказа пред БГНЕС Атанас Русев, концесионер на плажа.

Делфинът е открит още в морето, минути преди 19 часа в сряда, 1 август. При първия оглед тези, които са го намерили, си отдъхнали, защото по делфина нямало видими белези, но след като го обърнали, видели, че от другата му страна по цялата дължина личат ясно „многобройни кръвонасядания, дясната перка липсва – стърчи само част от костта, около мястото зеят 4-5 големи правоъгълни дупки, около тях масивни кръвоизливи и посиняване, като от удари по цялата страна на делфина...“.

Миналата година плажът стана известен с разстреляния делфин, който също изплува там.

„Тогава стигнах до Народното събрание, министър Мирослав Найденов обеща публично пред цялата държава, че са взети мерки, че това няма да се повтаря. Сега се повтаря същото нещо със страшна сила, може би този път дори още по-ужасно“, каза Русев.

Концесионерът разказа още, че миналата година на техния плаж са изплували 25 мъртви делфина, всички, с изключение на един, умрели по естествен начин. Тази година до момента морето е изхвърлило 8 делфина.

„Всичките други делфинчета – те са малки, са починали по естествен начин“, обясни Русев. Намереният в сряда делфин обаче е убит, категоричен е концесионерът.

„Този е убит. Той е 2 метра дълъг. Тези, по-големите делфини, обикновено са жертва на някакви убийства. На този примерно му е отрязана дясната перка, наръган е 8 пъти с нещо голямо и после може би е бит с гребла или преди това е бит с гребла - целият от едната страна е посинял“, посочи Атанас Русев.

Той е категоричен, че делфинът е убит и това личи от вида на бозайника, но от полицията не са реагирали.

„Чакахме до 21 часа вечерта, но абсолютно никой не се появи и ние си тръгнахме, и в момента делфинът си е на брега. Нарочно съм го оставил да го снимат медиите, но защо медиите могат да дойдат преди полицията – какво означава това?“, попита той.

Русев посочи, че ако не е ставало дума за убийство, той щял да реши проблема за минути.

#Атанас Русев #плаж #убит #делфин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници