Outlook.com e новото лице на Hotmail

Outlook.com e новото лице на Hotmail
A A+ A++ A

Тази година Microsoft определено работи усилено и продължава да ни изненадва. Освен Windows 8, новата мобилна платформа Windows Phone 8, таблетите Surface и обновяването на основните си продукти като Microsoft Office, компанията е готова да обърне внимание и на своята електронна поща, като я преобрази напълно. Точно така, на фейслифт е подложен Hotmail, а резултатът е в унисон с актуалната дизайнерска насока в компанията, залагаща на изчистения интерфейс Metro. Microsoft представи новата предварителна версия на Hotmail, която е достъпна на адрес Outlook.com. Старата ще продължи да функционира, но новата осигурява куп нови функции и възможности, които я правят направо задължителна за потребителите на пощенските услуги на компанията.

За начало тя е достъпна през интернет, POP3 и съвместими с  Exchange ActiveSync клиенти. Може да започнете да я използвате още днес, като има опция да конвертирате своя @hotmail.com адрес към @outlook.com или направо да си направите нови адреси. Ще ви посрещне изчистен Metro интерфейс, който предлага много от функциите, вече достъпни и в пощенския клиент на Windows 8. Има опция за промените в подредбата на екранните елементи, а ако държите на контактите си от други услуги, може лесно да добавите Facebook, Twitter, Gmail, LinkedIn и други източници, а Outlook.com ще се опита да ги комбинира. Според Microsoft новият интерфейс показва 30% повече съобщения в сравнение с Hotmail, докато главата има 60% по-малко пиксели, което дава повече екранна площ. Вече не се показват реклами, което е още един плюс в полза на новата услуга.

Всички писма ще са достъпни през облачната услуга SkyDrive (осигурява 7GB за файлове), а Outlook.com автоматично ще ги категоризира в зависимост от техния изпращач - например пощата от контакти ще се групира в една папка, а нюзлетърите ще отиват в друга. Адресният указател ще интегрира данни от Facebook, Twitter, LinkedIn и Google, а по-късно и от Skype (чрез плъгин), което ще му позволи да бъде винаги актуален с новите снимки и ъпдейти на контактите. Добавена е и интеграция на уеб базираните версии на Word, PowerPoint, Excel и OneNote, което означава, че ще можете да редактирате файлове директно в браузъра. Лентата в горната част дава бърз достъп до Metro икони за преминаване през Mail, People, Calendar и SkyDrive, но засега с новия вид са само първите две секции.

Microsoft все още не коментира кога Outlook.com ще излезе от тестовата си фаза, но предполагаме, че това ще стане до излизането на Windows 8. Ако вече имате@hotmail.com и/или @live.com адрес, можете да потърсите опцията Upgrade to Outlook.com в менюто. Ако нямате такива, можете да се запишете за нови през www.outlook.com.


http://www.outlook.com

http://windows.microsoft.com/en-US/windows/outlook/home

http://blogs.office.com/b/microsoft-outlook/archive/2012/07/31/introducing-outlook-com-modern-email-for-the-next-billion-mailboxes.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници