„Инерком”: Не ползваме политически протекции

„Инерком”: Не ползваме политически протекции
A A+ A++ A

„Инерком България” не е политически обвързана и не се ползва с политически протекции. Това заявяват от дружеството в изявление до медиите. То е във връзка с изказване на депутата от БСП Елена Йончева, че фирмата "превзема" ЧЕЗ и със сигурност ще има сделка. Повод е изборът на представители на компанията на Гинка Върбакова в надзорните органи на Групата ЧЕЗ в България.

Става въпрос за твърдението, че собственикът на компанията Гинка Върбакова заедно с още четирима души от дружеството влизат в надзорния съвет на ЧЕЗ.  От "Инерком" обясняват, че предлаганата смяна на част от членовете на надзорните съвети на публичните компании ЧЕЗ Електро България и ЧЕЗ Разпределение България е под условие сделката да получи необходимите разрешения, които са предпоставки за нейното финализиране.

Сделката между ЧЕЗ и „Инерком” следва законовите изисквания и е в съответствие с общоприетите европейски практики за подобни сделки, пишат още от дружеството. В позицията се подчертава, че в момента държавата няма акции от капитала на компаниите в групата ЧЕЗ и няма законови основания да предлага членове на надзорните органи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници