Плевнелиев: Не може без реформи

Плевнелиев: Не може без реформи
„Реформите нямат алтернатива, необходимо е отговорно отношение, за да бъдат намерени правилните решения за сегашната ситуация“, заяви Плевнелиев пред журналисти. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България не трябва да се отклонява от курса към реформи в социалната сфера, защото друг изход от настоящата кризисна ситуация няма.

„Реформите нямат алтернатива, необходимо е отговорно отношение, за да бъдат намерени правилните решения за сегашната ситуация. Не бива да подронваме стабилността на България и ако го направим, си вкарваме голям автогол. Тогава България ще влезе в нестабилност с непредвидими последици“, заяви новоизбраният президент Росен Плевнелиев след първото си официално посещение при държавния глава Георги Първанов, предаде БГНЕС.

След срещата си двамата дадоха съвместна пресконференция. Плевнелиев обеща да има редовни пресконференции; по време на неговия мандат журналистите ще имат пълен достъп до информация по актуални теми.

Относно сегашната тежка социална ситуация Плевнелиев заяви, че са необходими добра комуникация и диалог, за да не излезе ескалацията извън контрол, при което всички българи ще трябва да платят от джоба си.

Президентът Първанов на свой ред повтори позицията си за реформите в пенсионната система.

Той подчерта, че социалната ситуация е много напрегната, и че очаква напрежението по-скоро да се затегне и това ще рефлектира върху политическото и гражданското пространство.

„При цялата ми критичност оставях вратата отворена за диалог“, каза той по отношение на своята политическа практика при такива ситуации.

#Георги Първанов #Първанов #Росен Плевнелиев #Плевнелиев #държавен глава #президент #среща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »