Google подготвя Android за работа с множество потребители

Google подготвя Android за работа с множество потребители
A A+ A++ A

От сайта Android Police са открили, че през последната година от Google добавят различен код към Android, целта на който е да подготви операционната система за работа с повече от един потребител - така няколко ще могат да споделят едно устройство, като всеки ще има достъп до свои файлове, настройки и приложения, които ще се съхраняват в отделни папки. Не е изключено това да е една от новите възможности на следващата основна версия на Android, но кой знае. Оказа се, че Sony също подготвя подобна възможност за новия си таблет, който очакваме през септември.

В момента е почти невъзможно потребителите на таблети да споделят устройството с някой друг - когато се логнете в някое приложение, информацията се синхронизира и след това не е нужно да се впишете пак. Ако някой приятел например иска да провери профила си във Facebook, той трябва да се впише или през уеб версията на портала, да използва друго приложение или да отпише собственика на таблета, за да въведе своите име и парола.

Първата подсказка за новата функционалност е била открита в изходния код на екрана в заключено положение - в него е включен метод, който зарежда съответните методи за сигурност, когато потребителят на устройството бъде променен. Впоследствие са били открити и други промени, насочващи към опция за работа с повече от един потребител.

http://www.androidpolice.com/2012/07/30/multiple-user-accounts-are-coming-miles-of-code-is-already-in-aosp-and-some-of-it-is-quietly-working-on-devices-right-now/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници