Нинова изригна: Правителството продава българската идентичност

Нинова изригна: Правителството продава българската идентичност
A A+ A++ A

Това правителство продава българската национална идентичност.

С тези думи се обърна към журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова днес при представянето на алтернативния бюджет за 2019 година, който левицата подготви.

По повод искането на оставка на депутатите от „Обединени патриоти“, към което се присъедини и партия Воля, Нинова обясни, че нещата стават сериозни.

„Потвърждаваме предишните си позиции за оставка на цялото правителство. Борисов ни нанесе тежък удар пред лицето на Европа. Такъв тежък удар пред лицето на Европа не сме имали“, обясни Нинова.

По думите ѝ продадено е най-ценното.

„Продадоха не само най-ценното – българската идентичност, но и се нанесе удар. Напоследък постоянно се крие (бел. ред. премиерът) и се снишава зад коалиционните си партньори. Това правителство продава българската национална идентичност“, обясни още председателят на БСП.

Според нея Европол отговаря за сигурността в Европа.

„Не бива да се спира само до разследване на корупцията. Трябва да се идентифицират кои и колко хора са получили паспорти“, смята тя.

По думите ѝ е необходимо да се започне незабавна процедура за отнемане на тези паспорти. Според нея тези хора някъде се разхождат с български документ, без да имат право на това. А на този фон други чакат с години.

„Шансът да има предсрочни избори е сериозен“, смята Нинова.

Според нея предсрочните избори са неизбежни и всеки ден стават все по-наложителни.

Нинова посочи и мерките, взети под въпрос в бюджета на БСП.

В тях са включени мерки за намаляване на бедността и неравенствата.

„Бих го нарекла демографски бюджет, защото с това, което предлагаме, се подпомагат доходите“, обясни тя.

„Имаме много сериозна и последователна политика там. Демографската катастрофа може да се преодолее с много мерки“, обясни още Нинова.

По повод предстоящото разглеждане на бюджета в парламента лидерът на БСП посочи, че партията няма да се регистрира в НС.

„Кворумът е задължение на мнозинството по думите на мнозинството. Ще участваме в дебатите. Няма с нашите гласове да подкрепяме политика, която ние отричаме“, заяви тя.

Корнелия Нинова призна, че левицата е съгласна с повишаването на заплатите, но според нея парите не скачат за тези хора, на които това е необходимо.

Тя обеща помощ на работещите млади семейства. Според алтернативния бюджет при раждане на второ дете на семейството трябва да се дават 6400 лева, но само когато двойката е работила и се е осигурявала.

„В тази демографска катастрофа са необходими мерки за помощ на младите семейства, които работят. Алтернативният бюджет показва политиките на БСП“, обясни тя.

Тя коментира и проблемите при застраховките.

„Знаем, че има проблеми в сектора за гражданска застраховка. Това е пълна каша, а не е маловажен проблем“, обясни тя, като допълни, че днес ще се разгледа в БСП дали има нужда от таван.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници