Първанов и Плевнелиев не се срещали тайно

Първанов и Плевнелиев не се срещали тайно
„Моят екип сега прави всичко необходимо, за да улесни екипа на президента Плевнелиев, за да не губи той време след встъпването в длъжност“, каза Първанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По повод информация, публикувана в медиите сутринта, че е имало две тайни срещи между държавния глава и новоизбрания президент, Георги Първанов заяви, че не всички срещи, които не са медийни, са тайни и че двамата са се срещнали, за да обсъдят организационни въпроси.

„Приемането и предаването на тази институция да стане по максимално полезен път и без сътресения. В това отношение мисля, че сме по-добре в сравнение с предишни периоди, когато този диалог се провеждаше около 21 януари. Моят екип сега прави всичко необходимо, за да улесни екипа на президента Плевнелиев, за да не губи той време след встъпването в длъжност“, обясни президентът Първанов пред журналисти след среща с Росен Плевнелиев.

„В такива разговори коментирахме и самата дейност на президентската институция – трудностите, проблемите, грешките, пред които се изправя всеки държавен глава. Стана дума за работата на Консултативния съвет по национална сигурност. Тема, която в последните години моите опоненти често поставяха под въпрос. Именно в тези 10 години Консултативният съвет създаде нова традиция, неписани правила, различни от времето на предишните двама президенти, съгласно които материалите се даваха предварително и се подготвяха съгласувани становища, така че на изхода винаги имаше продукт“, каза президентът.

„В последните години нещата се промениха и не заради държавния глава. Казвам го не заради себе си, а заради новоизбрания президент. Виждаме какво става в държавата и на улицата – сериозното социално напрежение“, каза още Първанов.

По думите на президента президентската институция си остава мястото за активен политически и социален диалог.

„Президентската институция трябва да стане фактор на стабилността и за в бъдеще, каквото и да става в държавата“, отбеляза Първанов.

„Искрено се надявам г-н Плевнелиев да не бъде изправен пред подобни проблеми, но хипотезата ми е, че още от първите си дни той ще бъде принуден да играе ролята на активен социален посредник. Това е едно от измеренията на идеята за социално ангажирания президент. Това не би могло да стане без активната съпричастност и взаимодействието с другите власти – с Министерския съвет, с парламента, с разбирането на всички партии. Коментирахме много въпроси и от актуалния дневен ред“, подчерта президентът.

#Георги Първанов #Първанов #Росен Плевнелиев #Плевнелиев #държавен глава #президент #среща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »