Полицията гони и хвана дрогиран шофьор без книжка и с крадена кола

Полицията гони и хвана дрогиран шофьор без книжка и с крадена кола
A A+ A++ A

Полицаи от курорта Албена преследваха и задържаха 25-годишен мъж от Русе, който нямал книжка и седнал зад волана на крадена кола след употреба на наркотици, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

В понеделник в Първо РПУ – Варна, е получено съобщение за откраднат лек автомобил БМВ с русенска регистрация.

В 20 часа в полицейския участък в курортния комплекс Албена е получен сигнал от полицаи от РПУ – Аксаково, че шофьорът на издирваната кола не е спрял при подаден сигнал със стоп палка до село Кантарджиево. Мъжът е избягал в посока село Оброчище.

Незабавно е сформирана група от служители на РПУ – Албена, които правят временен контролно-пропускателен пункт до Оброчище. Шофьорът на БМВ-то обаче отново не спрял.

След кратко преследване полицаите успяват да спрат немското возило, като при последвалата проверка установяват, че 25-годишният русенец, който управлява колата, няма шофьорска книжка, а тестът му за наличие на наркотични и упойващи вещества е с положителен резултат.

Младият мъж е криминално проявен и е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

В края на април т.г. шуменски пътни полицаи задържаха шофьор на камион с 2.80 промила алкохол в кръвта след 5-километрова гонка, а 24 часа по-късно Районният съд го осъди на 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и му отне шофьорската книжка за срок от 1 година и 2 месеца.

#Албена #Русе #МВР #Варна #БМВ #Оброчище #Аксаково

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници