Parrot MINIKIT Neo се управлява с глас

Parrot MINIKIT Neo се управлява с глас
A A+ A++ A

По време на път е важно вниманието на шофьорите да не се отклонява от пътя, затова, когато им се налага да проведат разговор, на помощ идват handsfree устройствата. Повечето от тях обаче не са особено удобни и привлекателни за носене, а освен това съвсем не са 100% handsfree, защото все се налага натискането на някакъв бутон. Parrot, компанията, която познаваме от иновативния хеликоптер AR.Drone, управляван чрез смартфон или таблет, има решение на този проблем. То се нарича MINIKIT Neo и може да се управлява изцяло с гласови команди - достатъчно е да кажете MINIKIT, за да активирате гласовото разпознаване и да започнете да давате указания на устройството.

Джаджата може да се сдвои през Bluetooth едновременно с две устройства, чувства се на място върху автомобилния сенник и осигурява звук с намалени шум и ехо благодарение на специален DSP чип. Връзката може да се осъществи много по-лесно чрез NFC, ако телефонът ви има такива възможности - в този случай трябва само да докоснете handsfree устройството. Има и функция за автоматично активиране, която разчита на сензор за вибрация - тя привежда MINIKIT Neo в готовност веднага щом се качите в колата. Батерията стига за 10 часа разговори, или за 6 месеца работа в режим на изчакване.

Parrot са подготвили и мобилно приложение за притежателите на телефон с iOS или Android. То ще им помогне да открият по-лесно къде са паркирали автомобила си (тук се помнят последните координати, преди връзката между телефона и автомобила да се прекъсне), ще им напомни да починат по време на дълъг път, ще им помогне да настроят автоматични отговори на входящи обаждания от типа "В момента шофирам и ще звънна по-късно" и дори ще им съобщи за изтичащото време за паркинг.

Продуктовата гама на Parrot включва още фоторамки, безжични високоговорители, хеликоптерите AR.Drone, още handsfree решения за автомобилна употреба, насочени към различни потребителски нужди (разговори, слушане на музика), и автомобилни ресивъри с връзка с интернет и достъп до приложения. Компанията има и дизайнерска серия, в която има продукти, проектирани от водещи дизайнери като Филип Старк. В България Parrot се представя от "Авител".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници