Проектозаконът за хората с увреждания сигурно ще претърпи промени

Проектозаконът за хората с увреждания сигурно ще претърпи промени
A A+ A++ A

Идеята вицепремиерът по икономическата и демографската политика да оглави бъдещия Национален съвет за интеграция на хората с увреждания срещна критиката на опозицията в Народното събрание.

Предложението е заложено в законопроекта за хората с увреждания. Проектът за закон беше одобрен с консенсус на първо четене от социалната комисия в парламента, а на 26 октомври предстои да бъде разгледан и в пленарната зала. В момента този пост заема Валери Симеонов.

"Независимо от мотивите и независимо кой е предложил този текст, предложението в проектозакона за хората с увреждания е на Министерски съвет. Между първо и второ четене ще предложим отново министърът на труда и социалната политика да е този, който да оглави Националния съвет за хората с увреждания“, коментира председателят на социалната комисия и депутат от ДПС д-р Хасан Адемов.

Социалистът Антон Кутев коментира: „Законът не ми изглежда лош, не е лошо да се вдигне нивото, но вицепремиерът е нелепо избран".

Според депутата от ГЕРБ Светлана Ангелова законът ще претърпи промени между първо и второ четене: "Между първо и второ четене проектозаконът за хората с увреждания ще претърпи промени. Ще обсъдим предложението кой да оглави съвета“, обясни тя. „Смятам, че няма драма и след консултации и обсъждания, текстът може да претърпи промени“, допълни още Светлана Ангелова.

"Не е редно, но не считам, че е нормално ние да си променяме законите заради присъствието на такива елементи в правителството. Ние не трябва да сменяме закона, за да прехвърлим тази дейност към друг вицепремиер, трябва да сменим вицепремиера", на мнение е лидерът на Воля Веселин Марешки.

Според атакиста Явор Нотев след последните скандали би било провокация Валери Симеонов да оглави бъдещия национален съвет. Нотев призна още, че снощи е имало среща между тримата лидери в Обединени патриоти - Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валели Симеонов. Депутатът не разкри обаче дали тримата са изпушили лулата на мира или напрежението в редиците на "малката коалиция" остава.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници