Спорът между "Атака" и НФСБ продължава

Спорът между "Атака" и НФСБ продължава
A A+ A++ A

Спорът между "Атака" и НФСБ продължава. След като вчера депутатите на вицепремиера Валери Симеонов обявиха, че снемат доверие от Волен Сидеров като председател на ПГ на "Обединени патриоти" и се готвят да поискат отстраняването му от поста на коалиционен съвет, днес дойде и отговорът на "Атака".

Депутатът Николай Александров определи изявленията на коалиционните си партньори от НФСБ като „проява на лош вкус“. Той бе категоричен, че причина за кризата в отношенията между двете партии е позицията на вицепремиера Симеонов за статута на украинската църква, предаде БНР.

„Винаги войните в световен мащаб са се водили поради две причини - религия и ресурси. Не може така лесно да се заиграват с религиозните карти, разберете! Не отива, на когото и да е, било то редови депутат, вицепремиер или премиер, да го прави толкова с лесна ръка".

Противоречията между „Атака“ и НФСБ са принципни, но няма да повлияят на стабилността на правителството, допълни професор Станислав Станилов.

„Между „Атака“ и НФСБ има дълбоки и огромни различия - те са русофоби, ние сме русофили. Това е ясно. Това, обаче не касае нашето коалиционно споразумение. Ние не сме казали, че ще решаваме този проблем в коалицията. Той не може да бъде решен".

„Атака“ не се готви да напуска „Обединени патриоти“ и няма да прави предизборен съюз с Николай Бареков, допълни Станилов.

„Няма коалиция с Бареков. Бареков е човекът от консервативно-реформиския алианс, който покани „Атака“ да кандидатства за членство в този алианс. Той покани и НФСБ и ВМРО да се кандидатират, ако искат. Никъде не е казано, че ще имаме обща листа с Бареков и че Бареков ще бъде кандидат“.

Спирането на програмата на партийната телевизия "Алфа" и излъчването на кратки съобщения на черен фон бе определено като „добър журналистически похват“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници