Марешки: Няма да участваме във вота на недоверие

Марешки: Няма да участваме във вота на недоверие
A A+ A++ A

Няма да участваме в този безсмислен дебат, заяви в предаването „Преди всички“ зам.-председателят на Народното събрание и лидер на партия „Воля“ Веселин Марешки относно внесения от БСП вот на недоверие към правителството с тема „Здравеопазване“.

„Смисленият разговор не може да се проведе в процедура на вот на недоверие. За нас тя е напълно безсмислена. Няма да участваме в този безсмислен дебат, в губене на време. Тук говорим за имитация на дейност. Нинова се опитва през прехвърляне на темите от вътрешните си проблеми, да използва тази парламентарна процедура, за да отклони вниманието от проблемите в БСП. Проблемите на здравеопазването са много по-кардинални и няма как провалила се партия и по тема здравеопазване, и по всички теми сега да излиза и да се прави на алтернатива“.

„Заради неправилни политики, заради това, което виждаме в последните дни – този цирк, българите се отвращават все повече. Липсата на алтернатива за добър живот в България, кара хората с качества да емигрират и нацията ни се стопява. Явно целта на някои световни и европейски държави е България да се превърне в гетото на Европа, където да останат само стари и болни и да приемаме подобни хора от другите държави, за да си карат старините тук“, коментира Марешки. Той е категоричен, че това е част от националната сигурност и трябва да сменим подхода си в тази посока.

Политикът коментира и въпроса за изтребителите. Според него първо трябва да се постигне консенсус по важните теми, а след това ако останат пари да се мисли за изтребители:

„Тази тишина е противоконституционна – за най-бруталния грабеж в историята на България. Ние призоваваме президента да се извини на българския народ за това, че го третира като мълчаливо стадо. Това е огромна сума. Те сега ги казват на части парите. Сега казват 1,8 млрд. без ДДС. След това идват другите суми за фрегати и за други безсмислени неща. Сумата нараства до 10 млрд. Мълчанието за този огромен разход е недопустимо. Ако президентът беше президент на народа, пръв щеше да настоява за прозрачност, за обществен дебат. Странно е как точно в този момент при всичките проблеми, политическите партии намериха консенсус единствено за този харч. За здравеопазването няма консенсус, за образованието и за майките на деца с увреждания също. Няма нормален българин, който да иска да се изхарчат тези милиарди за тези безсмислени разходи. Хората няма да оставят това така, защото децата ни ще плащат за това“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници