Откриват Център за иновативни проекти в СУ „Св. Климент Охридски“

Откриват Център за иновативни проекти в СУ „Св. Климент Охридски“
A A+ A++ A

Ще бъде открит уникален Център за приложни изследвания и иновации в Биологическия университет към СУ.Главната цел на този своеобразен център е да съдейства на студентите да реализират своите идеи в реални продукти. 800 000 лв. струва оборудването на този център. Той става факт благодарение на усилията на  Биологическия факултет и Фондация „ЦПИИ“, Кирил Петков и фондация „Америка за България“.

В интервю пред БНР Кирил Петков споделя, че в Центъра има модерна техника за анализи колко ефективна е определена идея и в какъв процент ще може да се реализира готовия продукт.

Ще бъде проведен и курс „Предприемачество и иновации в приложните науки“, който ще научи младежите от специалности Биология, Химия и Биотехнологии как да преценяват коя иновация е най-подходяща за реализация в България. Далечната цел, която се преследва с обособяването на този иновативен център е тук да се стартират млади български компании в приложните науки. Техниката, която е осигурена не е само за анализи, казва Кирил Петков. В центъра всеки студент може да реализира на практика  соята иновативна идея до реален продукт.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници