Лидерите на ЕС обсъждат Brexit

Лидерите на ЕС обсъждат Brexit
A A+ A++ A

Лидерите на Европейския съюз се събират за три дни в Брюксел за среща на върха. Довечера те ще разговарят за Brexit  и се очаква да се разбере дали Брюксел и Лондон ще постигнат споразумение за напускането на Великобритания. В противен случай или разводът ще бъде с тежки последици.

Лидерите ще бъдат информирани за състоянието на преговорите от главният за Европа преговарящ Мишел Барние и британския премиер Тереза Мей.

Европа подготвя резервен план в случай, че двете страни не се договорят. Лидерите ще дискутират правилата за престой и репатриране на имигрантите и както и за сигурността на Евросъюза.  Очаква се лидерите да обсъдят нов тип санкционна политика. Тя ще бъде насочена към лица и компании, разработващи химическо оръжия както и за въвеждане на санкции за кибератаки и информационна война

В петък Европейските лидери ще се срещнат с правителствени и държавни ръководители от Азия и Русия. Между тях е и руският премиер Дмитрий Медведев, с когото някои лидери вече са уговорили двустранни срещи.

На срещите на върха България ще представя премиерът Бойко Борисов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници