Microsoft представи мишки и клавиатури за Windows 8

Microsoft представи мишки и клавиатури за Windows 8
A A+ A++ A

Пазарната премиера на Windows 8 е в края на октомври, но това не спря Microsoft да представи новата си серия от клавиатури и мишки, които ще са проектирани за работа с новата платформа. Наскоро видяхме как ще изглеждат част от тях, но вече са известни пълните детайли за цялата колекция от аксесоари. Най-интересни за нас са два от моделите - мишката и мобилната клавиатура Wedge.

Джобната мишка ще се появи на цена 70 долара, има необичайна форма и разчита на Bluetooth за връзка с компютър или таблет. Включва и технологията BlueTrack, която й позволява да работи върху всякакви повърхности, а освен това има функция, която я изключва, когато компютърът, с който е сдвоена, заспи. Мишката може да работи с една АА батерия в продължение на 18 месеца, а горната повърхност е сензорна и разпознава различни жестове с пръстите.

Мобилната клавиатура Wedge ще се продава за 80 долара и се задвижва от две ААА батерии. Проектирана е за работа с таблет и осигурява бутони за пълен достъп до функциите на Windows 8 - сред тях са тези, разположени в страничното меню на платформата (търсене, споделяне, настройки, устройства), мултимедийните функции и др. Клавиатурата има и гумиран предпазен калъф, който може да се използва и като поставка за таблет. Интересно е че в него има магнити, които включват клавиатурата, когато бъде свален от нея, а при поставяне я изключват.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите