Борисов: Държим изтребителите да бъдат нови

Борисов: Държим изтребителите да бъдат нови
A A+ A++ A

„Държим изтребителите да бъдат нови, не само за да могат да охраняват нашите летци небето ни. А и ако стане война, да имаме най-модерните самолети. Този самолет трябва да има реални шансове в случай на военни действия“, каза премиерът Бойко Борисов по повод отварянето на офертите за нов изтребител.

Той заяви, че са поканени летците от Граф Игнатиево, за да се запознаят с предлаганите самолети, защото според него именно те са най-добрите летци и ще трябва да летят на тях.

„Когато свалят найлона от седалките, ще карат нещо добро и няма да са пушечно месо“, добави още Борисов, цитиран от БГНЕС.

Премиерът коментира и референдума в Македония. „Всеки един народ сам определя съдбата си. Ние само можем да кажем, че подкрепяме нашите съседи по пътя им към НАТО и ЕС“, каза той.

Борисов смята, че не трябва да се бъркаме във вътрешните работи на Македония със съвети. „Оставям на македонските политици да преценят по какъв път да вървят. А ние всячески ще ги подкрепяме“, каза той.

Премиерът също така коментира и проблемите на хората с увреждания. Той посочи, че вместо исканите 105 милиона лева, правителството ще отпусне в новия бюджет 150 милиона лева.

„Винаги съм поемал отговорността. Обещал съм в новия бюджет да има 150 милиона лева повече за хората с увреждания. Борбата срещу олигархията и незаконната контрабанда ни дава възможност да заделим пари за социална политика“, посочи той.

Борисов отрече да създава напрежение в отношенията с президентската институция. “Какво сме направили ние срещу президентската институция? Единствените, които ни нападат, са те“, каза Борисов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници