Иво Христов от БСП: Занимаваме се със снимки, вместо с реалности

Иво Христов от БСП: Занимаваме се със снимки, вместо с реалности
A A+ A++ A

"Докато се обсъждаха снимките на премиера Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп в България поскъпна природният газ с 14%. Това беше класическа форма за манипулация на общественото мнение" - това каза пред Дарик радио социологът и депутат от БСП Иво Христов.

"Докато България разсъждаваше, грубо казано, дали анфасът и гърбът са лице, тук газта се вдигна с 14%, парното - с 28%, мисля, че и водата. Класическа формула за манипулация на общественото мнение, докато се решават реалните неща. Обръщам се към нацията - малко повече здрав разум да проявява и да не бъде водена за носа", бяха думите на Христов в предаването "По-полека".

Според него Борисов не е успял да убеди българската си аудитория, че си говори със световните лидери на фона на "изпадналия в изолация", както твърдят от ГЕРБ, президент Румен Радев: "Не е успял, а и редовия българин тази работа кой с кого се снима малко го топли".



"Гладна кокошка просто сънува" - така коментира социологът снимката, на която почетният председател Ахмед Доган, усмихнат стои между американския посланик Ерик Рубен и Мустафа Карадайъ. Мнозина през седмицата се опитаха да разчетат в нея задаващи се промени в политическия пейзаж у нас.

"Като няма съдържание, формата става съдържание, занимаваме се със снимките, а не с реалностите. Не разполагаме с информация, така че може само да спекулираме. А каквото и да коментираме, тези, които знаят истината, иронично ще ни се подсмихват. Най-близкото до ума обикновено е най-вярно. Американският посланик направи серия от срещи още от самото му пристигане тук с водещи политически сили - естествено централата на ГЕРБ, няколко пъти в БСП и естествено при ДПС, които са ключов политически незаобиколим фактор, колкото и да им се иска на някои да не са такива. И не на последно място - кой казва, че Доган е излязъл от политиката?!", коментира Иво Христов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници