Тайфунът „Трами“ преминава през Япония, има щети и ранени

Тайфунът „Трами“ преминава през Япония, има щети и ранени
A A+ A++ A

Най-малко 45 души са пострадали при преминаването на тайфуна "Трами" през Япония, съобщи Франс прес. Властите съобщиха за 38 леко ранени на югозападния остров Окинава и 7 в град Кагошима, в южната част на остров Кюшу.

Движението на високоскоростните влакове бе спряно в западната част на страната и близо 1100 полета бяха анулирани заради затварянето на летище "Кансай" край Осака.
Тайфун Трами Япония

"Трами" връхлетя с дъждове и вятър юга и запада на Япония и нанесе големи повреди в електроподаването на островите Окинава и Кюшу. Около 313 хиляди домакинства на Кюшу останаха без ток, а на Окинава, където има местни избори, броят им е над 160 хиляди. Според японски медии вчера в Окинава над 20 човека са били ранени от прекършени дървета.

Тайфунът достигна тази сутрин и главния остров Хоншу с ветрове от 216 км/ч. Към 15 часа местно време днес окото на урагана е било на 50 км южно от нос Ашизури на остров Шикоку, като се придвижва с 45 км/ч. Ветровете му са със скорост 162 км/ч и пориви до 216 км/ч, съобщи японската метеорологична агенция.
"Трами" е 24-ият тайфун в Азия тази година.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници