Продължава делото за взрива в Хитрино

Продължава делото за взрива в Хитрино
A A+ A++ A

С разпити на свидетели и вещи лица протече днешното съдебно заседание в Шуменския окръжен съд по делото за транспортното произшествие в Хитрино.

Това съобщи говорителят на съда Стилиян Стилиянов, цитиран от БТА. На заседанието са изслушани вещи лица, изготвили допълнителна съдебно -медицинска експертиза, която е приета от съда. В качеството на свидетел, с осигурен от съда преводач, днес е разпитан румънският гражданин Лука Паиш, привлечен от фирмата "Булмаркет" като експерт, по време на огледите на местопроизшествието и в това си качество той е бил в Хитрино на 12 декември 2016 г. Съдебният състав не е уважил днес искането на защитата на подсъдимите и не е допуснал в разпита да се включи воден от тях преводач.

По искане на защитата, уважено от съда, за 5 ноември е насрочено изнесено съдебно заседание, на което ще бъде извършен оглед на съоръжения на гара "Хитрино". Часът на заседанието ще бъде уточнен, след като се провери за наличието на безопасен часови прозорец, с оглед на железопътния трафик през гарата.

Датата на следващото съдебно заседание по делото ще е на 15 ноември. Тогава ще бъдат изслушвани вещи лица, изготвили допълнителна пожаро-техничаска експертиза, назначена от съда. На заседанието се очаква да бъдат представени и техническа експертиза за дерайлирането на железопътната композиция, и комплексна техническа експертиза.

В днешното съдебно заседание, съдът е допуснал да бъдат изпратени две европейски заповеди за разследване - на чешки и немски граждани, привлечени като експерти при огледа на местопроизшествието през декември 2016г. от фирмите " Булмаркет" и "Ермева". Двамата ще бъдат разпитани като свидетели, чрез видео -конферентна връзка, се допълва в съобщението на Стилиянов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници