БСП: Този парламент е изпразнен от съдържание

БСП: Този парламент е изпразнен от съдържание
A A+ A++ A

Днес се видя, че това Народно събрание дотолкова е изпразнено от съдържание, че управляващото мнозинство, чието задължение е, дори според самите тях, да осигурят мнозинство за работата на Народното събрание, не успяха да се съберат, за да заработи то. Това заяви пред журналисти в парламента секретарят на ПГ на "БСП за България" Филип Попов в коментар на проваленото пленарно заседание.

Попов посочи, че от БСП са били "достатъчно" депутати в залата, но не са се регистрирали, защото кворумът е задължение на управляващото мнозинство. Той припомни думи на Бойко Борисов от 2014 г., когато в опозиция заявил, че ГЕРБ ще дойде в парламента, за да гласува оставките на тогавашния кабинет. Сега по същия начин стоят нещата, каза Попов и допълни - "БСП за България" е при хората, "БСП за България е в парламента", но задължение на управляващото мнозинство е да се осигури кворум".

"За нас този парламент е изпразнен от съдържание. Ние сме тук, работим, по важните законопроекти, по бюджета ще бъдем тук, но всеки да си поема задълженията и отговорността", каза Попов.

Ако правителството подаде оставка, всички депутати от БСП ще бъдат в зала и ще се регистрират, отбеляза зам.-председателят на групата на БСП Христо Проданов. По думите му това правителство не е способно да води България по добър път.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници