Костов: Кабинетът „Борисов“ е виновен, че България е уязвима

Костов: Кабинетът „Борисов“ е виновен, че България е уязвима
България е свалила приоритета на заплахата от терористичен акт и изобщо не поддържа готовност да отразява такива заплахи, коментира Иван Костов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кабинетът „Борисов“ е виновен, че България е беззащитна да посрещне заплаха от терористичен акт, заяви съпредседателят на „Синята коалиция“ Иван Костов.

„България трябва да дава най-висок приоритет на предотвратяването на заплахите от терористичен акт, но това нещо го няма“, коментира Иван Костов, цитиран от БГНЕС, след закритото заседание на парламента по повод терористичния атентат срещу израелски туристи в България.

При закрити врати депутатите изслушаха министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, министъра на външните работи Николай Младенов, председателя на ДАНС Константин Казаков, ръководителите на Националната разузнавателна служба и служба „Военна информация“ във връзка с терористичния акт на Летище Бургас.

„Всеки, като отвори доклада за националната сигурност, ще види, че с най-висок приоритет е корупцията. Именно затова вчера парламентарната комисия за контрол на ДАНС единодушно реши да поиска правителството да изтегли доклада и да го преработи, като отрази случилото се на 18 юли“, заяви още Иван Костов.

Той е убеден, че Националният план за противодействие на тероризма трябва да бъде актуализиран.

„България е свалила приоритета на заплахата от терористичен акт и изобщо не поддържа готовност да отразява такива заплахи“, коментира Иван Костов.

„Сега да се прави някой, че не е чул по телефона или никой не му се е обадил, е толкова неуместно и означава, че хората, които ни управляват, не са в състояние да разберат отговорностите си, нито да приведат в действие задължителните мерки. България е подписала споразумения, внедрила е съответните механизми и е длъжна да ги изпълнява. Тя е спряла да го прави и заради това е уязвима, и затова е нападната“, каза още лидерът на ДСБ.

#Иван Костов #закрито заседание #национална сигурност #Синята коалиция #терористична атака #израелски туристи #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"