Валентин Радев: Илия Стоилов е напуснал легално страната на 6 септември

Валентин Радев: Илия Стоилов е напуснал легално страната на 6 септември
A A+ A++ A

„На 6 септември Илия Стоилов е напуснал страната легално, не е обявен за издирване и не са му налагани ограничения за напускане на България. Направил го е през ГКПП „Калотина“, заяви министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев.

Той дойде в парламента по настояване на депутатите, за да даде информация относно случая със задържането на брата на депутата от БСП Георги Стоилов – Илия Стоилов. Според появила се в публичното пространство информация след промяна на мярката му за неотклонение и освобождаването му от ареста, той е напуснал страната.

Вътрешният министър припомни, че Илия Стоилов беше задържан от ГДБОП след разследване на организирана престъпна група за рекет, побои и изнудване, а в хода на работа разследвашите установяват, че той е неин лидер.

„Адресно регистриран в Русе е и известен на МВР“, подчерта Радев.

Групата се е състояла от няколко членове и е сплашвала е рекетирала хора по негова поръчка. При претърсване на адреси на хора от групата са иззети множество доказателства, сред които четири пистолета, единният от които боен. Открити са още метални палки, бухалка, електрошок, тротилова шашка с 400 грама тротил, пари и други доказателства. По думите на Радев групата е опасна.

От своя страна главният прокурор Сотир Цацаров даде подробности около този случай. Той поясни, че спрямо Илия Стоилов в момента отново е възстановена най-тежката мярка „задържане под стража“, но тя не е изпълнена.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници