Службите работят добре, смята председателят на ДАНС

Службите работят добре, смята председателят на ДАНС
Работим много добре с партньорски служби и смятам, че от оперативна гледна точка си изпълняваме задълженията, заяви Константин Казаков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Службите работят добре и изпълняват задълженията си, коментира председателят на ДАНС Константин Казаков.

„Работим много добре с партньорски служби и смятам, че от оперативна гледна точка си изпълняваме задълженията“, заяви Константин Казаков, цитиран от БГНЕС, след като беше изслушан от депутатите на закрито заседание на парламента по повод терористичния атентат в Бургас от 18 юли.

Той определи като несериозни твърденията, че израелското разузнаване е поело разследването на атентата, и обеща ДАНС да направи пълен анализ и разумни предложения.

След края на закритото заседание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев коментира, че борбата с организираната престъпност и с тероризма е много сложна.

„Според нас службите си вършат работата добре и използвам случая да изкажа от името на парламентарната група на ГЕРБ благодарности на всички служители на МВР – от обикновения полицаи до министъра“, заяви Красимир Велчев.

Според него твърденията, че подобен акт е могъл да бъде предотвратен, са популистки.

„И в САЩ, и в Англия, и в Русия, и в Испания, там, където е от такъв тип атентатът като камикадзе - няма как. Не може един гражданин, по който по нищо не можеш да кажеш, че е нарушил закона, да тръгнеш да го обискираш и да кажеш, че е съмнителен“, заяви Красимир Велчев.

#ДАНС #Константин Казаков #терористична атака #Бургас #израелски туристи #МВР #национална сигурност #закрито заседание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници