3874 проплакали за година в новото отделение на „Майчин дом“

3874 проплакали за година в новото отделение на „Майчин дом“
Особено показателно е, че през първото шестмесечие на 2012 година проплакалите бебета са 2022 срещу 1538 за 2011 г. От тях двойките близнаци са 126, а тризнаците 9. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

3874 бебета са проплакали в новото Родилно отделение на Университетската АГ болница „Майчин дом“ година след откриването му, съобщиха от болницата.

Особено показателно е, че през първото шестмесечие на 2012 година проплакалите бебета са 2022 срещу 1538 за 2011 г. От тях двойките близнаци са 126, а тризнаците 9.

Лекарите отчитат още, че момчетата са с близо 250 повече от момичетата. Момче бе и първото бебе, проплакало в новата родилна зала на най-старата АГ болница в България „Майчин дом“. То дойде на бял свят в 18:30 часа на 8 август 2011 г.

„През тази една година оценихме какво е да се работи с най-новото поколение медицинска апаратура“, коментират лекари и акушерки, които вече следят детските тонове и родилните контракции на централен монитор.

Такава мониторна система с 10 поста, сървър и централна станция за наблюдение на детските тонове и маточните контракции е въведена за пръв път у нас.

Изпълнителният директор проф. Виктор Злаков припомни, че в напълно обновеното Родилно отделение на „Майчин дом“ са обособени осем самостоятелни родилни зали, осигуряващи необходимата индивидуалност и комфорт за родилките и техните близки.

Всички зали са окомплектовани с модерни реанимационни колони, създаващи условия в случай на нужда да се превърнат и в малки операционни.

Освен това всяка родилна зала има всички възможности за първична реанимация и грижа за новородените.

#тризнаци #близнаци #„Майчин дом“ #бебе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници